Ərzaqların hazırlanma qaydasına görə kalori dəyişimi - Fotolar

Ərzaqların hazırlanma qaydasına görə kalori dəyişimi – Fotolar

Ərzaqların enerji dəyəri göstəricisinə etibar etməyə dəyməz. Belə ki, onların bişirilmə qaydası burada daha vacib rol oynayır. Məsələn, makaronun kalorisi bişirildikdən sonra azalır.  

Sizə fərqli üsullarla hazırlanmış ərzaqların (100 qram) kalori dəyərinin dəyişimini təqdim edirik:

Kartof: püre, sobada bişirilmiş və qızardılmış. 

Toyuq: qaynadılmış, qrildə bişirilmiş və qızardılmış

Gül kələmi: qaynadılmış və qızardılmış

Makaron: bişirilməmişdən əvvəl və sonra. 

Satışda olan makaronların üzərində ərzaqın hər 100 qramı üçün 350-380 kkalori nəzərdə tutulsa da, bu göstərici bişirildikdə iki dəfə azalır.  

Kök: buxarda bişirilmiş və qızardılmış

Konservləşdirilmiş badımcan və badımcan kürüsü

Qabaq: buxarda bişirilmiş və qızardılmış

Təzə çörək və suxari 

Banan və banan qurusu

Süd: pasterizə edilmiş və qaynadılmış

// Qafqazinfo

loading...